fredag 22. mars 2013

Dyptrykk

Velg et utsnitt eller et bilde du vil trykke. Det er lettere å overføre motivet hvis det er svart hvitt. Da ser en lettere hva som skal skjæres ut eller ikke. For det du skal gjøre nå som bilde er skrevet ut er å skjære det ut på en gjennomsiktig plastflate. Plasser bildet under platen og skjer ut områdene/feltene som skal være svart eller farget. 

Når bildet er ferdig utskjert, er du klar for å trykke. Ligg et fuktig ark mellom avissidene slik at arket ikke er for vått når en trykker. da kan motivet gli utover under trykkingen.   
 Dekk platen med maling. Sørg for å få malingen godt ned i de bortskårede feltene. Tips her er å dytte malingen nedover og ikke gni det utover. Ikke bruk overflødig maling, dette blir bare vanskelig å få vekk etterpå.  


For å få malingen vekk, kan du bruke matpapir. Dette får malingen vi ikke trenger vekk, men lar malingen som er i de bortskårede områdene til å bli igjen.   


Når all malingen vi ikke trenger er skrapt vekk, er vi helt klar til å trykke! Finn frem igjen arket som nå er akkurat fuktig nok. Ligg platen på trykkebordet, ligg arket over, deretter må du finne rett trykk for at akkurat ditt bilde skal blir bra.  Heng opp det ferdige trykket med så mange nåler som mulig. Dette forhindrer at arket krøller seg.Det som skjer under denne prosessen er at det fuktige arket suger opp malingen som er i fugene på plastikk platen.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar