fredag 15. mars 2013

Silketrykk

Vi har hatt besøk av to studenter, og vi fikk den oppgaven å lage et motiv som vi skulle trykke i silketrykk. Resultatene ble slik.

Prosessen er nok så langtekkelig, men når en er ferdig med oppstarten er en fri til å ta mange interessante  trykk. Først velger en et motiv som vi gjorde til svart hvitt uten noen gråtoner i bildet. Deretter gjore vi klar silketrykk rammene med emulsjon dagen før. Det er viktig å få et jevnt så mulig lag med emulsjon over hele flaten, samtidig må det være helt mørkt.

Når emulsjonen  har satt er det på tide å finne frem svart/hvitt bilde som er overført på et transperang ark. Ligg det over  rammen, og sett det under UV-lys. Deretter vasker du rammen til motivet dukker opp. Når denne prosessen blir ferdig og alt har tørket etter vasking, kan en starte å trykke.

Sett rammen oppå et ark, teip igjen noen uønskede områder hvis det er noen. Så tar du litt maling over motivet på silketrykk rammen. Ta en rakel og før malingen over motivet ganske hardhendt slik at malingen går gjennom. Ta vekk overflødig maling og deretter løft opp rammen for å se bildet. Vask vekk all maling fra utstyr og tørk rammen. Hvis en vil ha dobbeltrykk må en vente til alt har tørket. Så kan en gjenta prosessen.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar