tirsdag 15. januar 2013

10 på topp

Tema: Arkitektur
Bilde er et kunsttrykk
Bildet er tatt med Canon EOS 550D. Eksponeringstid 1/50, ISO-100
Bildet er tatt rett forfra i blikk høyde. Dette skaper en dragningeffekt innover i bildet. Perspektiv er et grunnlaget til bildet. Stolpene som er pasert både på siden og ovenfor er i forskjellig tone som også er med på å skape en dybde effekt. Tema: speiling
Bildet er et kunstuttrykk.
f/16, eksponeringstid 1/60 sek., ISO-3200.
Bilde er tatt fra siden og ned. Det er bo bilder i bildet som gjør det mer spennende. 
Lyset faller ovenfra og fremhever toppen og dermed kulens form. Det at personene er uproporsjonert er også med på å gi det et kunsttrykk gjennom speiling. 

 Tema: Død m/zooming
Bildet er et kunstuttrykk.
f/29, eksponeringstid 1/4 sek., ISO-1600.
Zoomen er brukt for å få en dragning i bildet. Det er med på fremheve effekten av hodeskallen, som har forskjellige assosiasjoner hos alle. Denne gangen død og skrekk.
Lyset som kommer ovenfra og blir reflektert i sanden som er rundt den skaper en sterk kontrast til hulrommet inne i skallen.
Tema: Tid m/zooming
Bildet er et kunstutrykk.
Kameramodell: Canon EOS 500D
F/22, eksponeringstid 1/4 sek. ISO-3200
Denne gangen er ikke bildet blitt dradd rett ut, men til siden og ut. 
Lyset er ganske defust, som skaper en ganske mareritt aktig stemning i bildet. Tid er over alt i menneskeverden, både på overflaten og i dybden.

Tema: Natur/arkitektur
Bildet er et kunstuttrykk.
Bildet er tatt med mobilen min, Samsung Galaxy s3.
Det er dobbeltramme. Bildeutsnittet fanger et bilde av naturen utenfor i en buet mursteins vindu. Skyggen faller slik at det fint rammer inn overkanten av buen
Tolkning: Mennesket mot natur. Selv om vi sier vi elsker naturen ødelegger vi deler av den for å fange noe annet, som utsikten her fra Colosseum   

Tema: Arkitektur
Bildet er et kunstuttrykk
Bildet er tatt med mobilen min, Samsung Galaxy s3: Og redigert på Instagram (en nettjeneste.) for å få frem fargene og kontrastene fra den kalde gråblå himmelen og den varme Grieghallen.
Spissen på Hallen er plassert noen lunde i det gyldne snitt. Gjenskinde fra den våte bakken er med på å fange lysene. Jeg mener at dette bilde skaper ro, med tanke på fargene, linjene som skaper perspektiv i bygget og det gylne snitt.


Tema: Speiling
Bildet er et kunstuttrykk.
F/13, Eksponeringstid 1/100, ISO.3200
Her bruker vi speilingen til å forme et motiv, hjerte. 
Lyset kommer bakfra og glir ut. Slik at der hjerte deles i to begynner også den mørkere delen av bilde så hele bilde blir delt på midten.Dette er med på å skape et uttrykk av at to forskjeller kan lage en helhet.

Tema: arkitektur
Bildet er et kunstuttrykk.
Bildet er tatt med mobilen min, Samsung Galaxy s3.
Den høye søylen dekker for lyset og skaper en effekt. Denne effekten påvirkes over at vi er med en kirke, St. Peterskirken. Som får frem det guddommelige i denne sammenhengen.  


Tema: Landskap
Bilde er et kunstuttrykk.
Bildet er tatt med mobilen min, Samsung Galaxy s3. og er redigert på Instagram.
Solen er ikke i midten, men heller nærmere det gylne snitt.
Den ligger også på en skråning til et fjell. Trærne i framkant er med på å få framheve kontrasten til den lyse solen og himmelen.
 Det er akkurat som trærne ser på at solen står opp.

Tema: Landskap
Bildet er et kunstuttrykk.
Bildet er tatt med mobilen min, Samsung Galaxy s3. 
St. Peterskirken ligger i det gylne snitt. I forgrunnen ligger elven, i en anelse S formet linje og de grønne trærne. Deretter kommer bue formede bruen og byen samt kuppelen på kirken.
Her har jeg lagt vekt på å få frem stillheten og skjønnheten i en ellers så travel og storslått by.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar